Over ons

Tools die het werk lichter gemakkelijker maken.

Onze ervaring

Ervaringen in de bouw hebben mij laten zien hoe inefficiënt de gemiddelde metselaar werkt. Het gesleep met een grote speciekuip vol mortel, lijmresten op de muur door gebruik van een troffel en vooral de onregelmatige verdeling van lijm op de muur. 

Het gebruik van zware gereedschappen kan leiden tot lichamelijke klachten zoals last van de pols, rugklachten of pijn in de arm. Door hier mee door te blijven werken kunnen deze klachten alleen maar erger worden. Lijmresten op de muur leiden niet alleen tot rommel op de bouwplaats maar ook tot een ongelijkmatige verdeling. Deze onregelmatige verdeling kan lijden tot scheuren in de muur en golvende muren, iets wat je je niet kunt veroorloven op een bouw.

Onze oplossingen

Om al deze problemen te verhelpen ben ik in de jaren 80 begonnen met ELBO. Door de kennis en ervaring die ik op had gedaan ben ik de eerste gereedschappen gaan ontwikkelen. Deze zijn in de jaren erna verder door ontwikkeld.

In 2005 hebben we besloten om de productie van het lijmverdeelgereedschappen in eigen huis te halen. Door zelf de gereedschappen en de machines te produceren kunnen wij nog beter en sneller inspelen op de wensen van jullie, onze klanten. We passen de kennis en ervaringen toe op de ontwerpen van onze producten. Hierdoor ben je verzekerd van een product dat werkt voor jouw toepassing.

Door regelmatig contact met leveranciers en producenten van kalkzandsteen, beton, cellenbeton- en snelbouw hebben we een zeer ruim en actueel assortiment. Dankzij de eigen productie en een grote voorraad kunnen wij ons gereedschap snel aan je leveren, doorgaans binnen 24 uur in heel Nederland, België en Duitsland 1 a 2 dagen.

Het bewijs