Blokkendrager

De ELBO blokkendrager is zeer geschikt voor het op gemakkelijke wijze verplaatsen van snelbouw-, kalkzandsteen-, kalkzansteenkim-, en betonblokken. De blokkendrager is vervaardigd uit roestvaststaal en voorzien van een stevige handgreep met een goede grip. Met behulp van de zwarte stelknop kunt u de maatvoering van de blokkendrager instellen. De blokkendrager is leverbaar in twee afmetingen:

  • EBD 150 210 03     Blokkendrager instelbaar van 150 – 210 mm
  • EBD 200 315 03     Blokkendrager instelbaar van 200 – 315 mm

Speciaal voor de blokken van BIA-beton heeft ELBO in samenwerking met BIA een betonbeugel ontwikkeld. Met behulp van dit gereedschap ontlast u zoveel mogelijk uw armen, polsen en handen. U zorgt ervoor dat de betonbeugel in het gat aan de zijkant van het betonblok valt, zodat u het blok gemakkelijk kunt verplaatsen. De beugel bevat een rubber dop om het blok op de juiste plaats te kloppen.


ELBO Blokkendrager EBD in 30-45 en EBD in 40-55.

Door het revolutionaire ontwerp kunt u met de blokkendragers EBD in 30-45 en EBD in 40-55 eenvoudig keramische- , beton- en kalkzandsteenblokken oppakken die voorzien zijn van een sleuf of een rond gat. De blokkendrager klemt zich vast met een gekartelde schijf in het ronde gat of sleuf van het blok. Doordat de gekartelde schijf gekoppeld is aan de handvatten klemt de blokkendrager zich stevig vast bij het oppakken en kunt u het blok snel lossen bij het neerzetten. Het ontwerp zorgt voor een verminderde fysieke belasting van de verwerker en verhoogd de productiviteit bij de verwerking van de blokken. De blokkendrager is vervaardigd uit RVS en voorzien van twee kunststof handvatten waardoor de blokkendrager zowel met één als twee handen te dragen is.
Het totaalgewicht van de blokkendrager is slechts 300 gram.

Deze blokkendrager is leverbaar in twee types:

EBD in 30-45: ELBO blokkendrager voor gat Ø 35-45 mm en sleuf 30-45mm

EBD in 40-55: ELBO blokkendrager voor gat Ø 40-55 mm en sleuf 40-55mm

Op video pagina staat een video waarin u kunt zien hoe de blokkendrager werkt.